Logo Loading
Kwas TCA i jego zastosowanie w zabiegach kosmetologicznych

Kwas TCA i jego zastosowanie w zabiegach kosmetologicznych

Według definicji kwas to substancja, która po rozpuszczeniu w wodzie jest dostarczycielem jonu wodorowego (protonu), a siła jego działania zależy od wodoru uwolnionego po rozpuszczeniu go w płynie. Obok stężenia kwasu o intensywności działania decyduje stopnień wywołanej jonizacji (proces rozpuszczenia kwasu w wodzie inaczej nazywany dysocjacją).[1] Kwas trichlorooctowy (TCA) należy do peelingów o działaniu od […]

error: Treść jest chroniona prawem autorskim!